היכולת לבצע אודישן בצורה טובה ומרשימה היא מיומנות חשובה והכרחית, במיוחד בתחום המשחק, אשר דורש תרגול רב משמעת ודרך עבודה. שחקנים רבים לא מצליחים להביא את יכולותיהם לידי ביטוי באודישנים ונופלים פעם אחר פעם. לאותם אנשים מומלץ לשנות גישה ולסגל מספר עקרונות שיעזרו בתהליך ההכנה לאודישן. כל נבחן צריך לשאול את עצמו מספר שאלות במעין דיאלוג אישי שיעזור לו לחזק את החולשות שלו.
כחלק מתהליך ההכנה לאודישן או סדרת אודישנים כדאי שתשאלו את עצמכם מספר שאלות בכל תחום, ככה תהיו מוכנים לכמה שיותר התקלות מצד ההפקות, וגם תכינו את עצמכם לתרחישים אפשריים.
- האם אתם מתחברים לעלילה או לסוג האודישן אליו אתם הולכים? אם כן יהיה קל יותר עבורכם לגלם מגוון דמויות במסגרת האודישן והתפקיד עצמו.
- אילו יכולות פיזיות או קוליות יש לכם שיוכלו לסייע לכם לגלם תפקידים באודישן? בדקו מה הן הדמויות האפשריות בבחינה והתאמנו על גילום התפקידים השונים.
- האם ידוע לכם אילו תפקידים תהיו מעוניינים לשחק?
הכנה אישית
- האם ניתחתם כל חלק אפשרי בטקסט? אם לא עשו זאת על מנת להתחבר עד כמה שניתן לדמות שתגלמו.
- מצאתם את רגע השיא בטקסט? כדאי שתעשו זאת. הכינו את עצמכם לרגע החשוב, המותח או הדרמטי של העלילה והפגינו רגשות עזים.
- בחרתם איזה דמות תגלמו? נכון, לעיתים, הדמויות הן מקובעות וברורות, בכל מקרה הכינו הצעה משלכם לאופי המשחק של הדמות.
שדרו בטחון
תרגלו מול חבר או אדם נייטרלי, ושימו לב לפרטים הקטנים:
- נכנסתם לחדר בהיסוס או ביישנות?
- האם אתם מרגישים בטוחים באיך שאתם משחקים?
- האם אתם בטוחים בקטע שהכנתם או בדמות ששיחקתם?
עברתם את האודישן והתקבלתם? מצוין, בהצלחה בהמשך הדרך. לא התקבלתם? לא קרה כלום. לא ניתן לחזות מראש מה הבוחנים מחפשים ומה הקריטריונים שלהם לקבלה. יש לקחת את ה”כשלון” למקום חיובי ולהתכונן לאודישן הבא. שאלו את עצמכם את השאלות הבאות:
- מה יכל לעבוד טוב יותר?
- מה כן עבד לדעתכם?
עשו זאת בצורה אובייקטיבית ולא אישית, זו הדרך להצלחה!