נבחנים רבים שמגיעים להיבחן באודישן, סומכים על הכישרון המולד שלהם, או במקרה הפחות טוב על הכריזמה ויכולת השכנוע שלהם. מעטים הנבחנים שלוקחים ברצינות את הפן הרגשי, למרות ששימוש בו כבר הוכיח את עצמו פעמים רבות. צוות האתר של אודישנים מרכז כמה נקודות עבורכם, הנבחנים, שאולי יסייעו לכם לגעת ברגש של המראיינים באודישן.
פעמים רבות ניתן לראות בפרקים של תכניות אודישנים לשירה, כי הביצועים של הנבחנים היו טובים ואפילו מצוינים, אך לא הספיקו מבחינת הבוחנים על מנת להעביר את המתמודד לשלב הבא. מדובר בז’אנרים עם סגנון מאוד ספציפי, כמו הזמר הים תיכוני. זמרים רבים שמשתייכים למגזר המזרחי שרים באותו הסגנון, דבר שעשוי לפסול את התקדמותם בתחום השירה בשל ההיצע העודף בזמרים מהסוג הזה.
מה בכל זאת ניתן לעשות על מנת לעבור?
במידה וגם אתם מרגישים שאתם שרים טוב עם ביצועים ממוצעים פלוס אך חסר לכם משהו, יש לפנות אל הצד הרגשי של הבוחנים. ההמלצה הכוללת היא לנסות ולדלות כמה שיותר מידע על הבוחנים, טרם האודישן. נסו לגלות כמה שיותר פרטים מעברו ואופיו של הבוחן, אולי תגלו פרטים שתוכלו להעזר בהם בזמן האודישן. כאשר אין לדעת מי הוא הבוחן לפני האודישן, יש לחפש סיפור מהעבר שתוכלו לחשוף בפני צוות הבוחנים, אולי אפילו להעצים מקרה רגיל ושגרתי.
לגבי הביצוע עצמו, לא כולם מבינים כי שירה תקינה “לפי הספר” עלולה לשעמם את הבוחן ולהצטייר בפניו כמעשה פחדני וחסר תעוזה. קחו את היכולות הווקליות שלכם לצדדים קיצוניים ובידקו איזה שיר ואיזה סגנון הכי נכון עבורכם, לביצוע ומעבר של האודישן.
לדוגמא: האודישן של דניאל עמית, סובל מאוטיזם שניגש להיבחן לתכנית אקס פקטור. האומנם דניאל הגיע לאודישן עם סיפור אמיתי וקורע לב, וככל הנראה לא כיוון לרגש של הבוחנים והצופים, אך הדברים קרו מעצמם.
צפו באודישן שריסק לבבות ברחבי הרשת: